//
you're reading...
Uncategorized

Google+I længere tid har Google arbejdet på at blande sig med de populære delingstjenester og efter de 3 tidligere, knap så succesfulde forsøg med Buzz, Wave og Orkut, er Google endnu en gang klar med deres version af det sociale medie, nemlig Google+.

Men hvad er Google+ egentlig og hvorfor skulle lige netop dette forsøg lykkes med at vælte Twitter og Facebook af pinden? (for dette er vidst formålet med det hele)? De mest interessante dele af Google+ og det som adskiller dem fra “de andre” syntes jeg er hangouts, circles og sidst men ikke mindst sparks med de dertilhørende +1 tilkendegivelser. Selvfølgelig indeholder Google+ også de velkendte features som ex. Places. Gud forbyde at jeg ikke blev holdt ajour med folk der har været i Fakta og på Klampenborg station……..

Circles

Med circles kan man som bruger organisere forskellige former for bekendtskaber på en ny og smartere måde. Hvor man før i tiden på Facebook skulle organisere venner i forskellige gruppelister, kan man på Google+ opdele dem via circles værktøjet. Hver cirkel har en bestemt kategori som eksempelvis familie, kollegaer og venner, og ved at trække personen over den ønskede kategori er denne nu tilknyttet en af de ovennævnte kategorier. Hvor denne funktion adskiller sig fra Facebook, er at disse opdelinger af venner og bekendte, ikke er offentliggjorte. Det er altså med andre ord kun dig der kan se hvordan disse er opdelt og man vælger selv hvilke opdateringer man ønsker at dele med hvem. (Søren Pind bliver ellevild med den her)

Dette gør også at det er muligt at “følge” visse personer man deler interesser med, ligesom “following” på Twitter. således kan man modtage opdateringer og følger personer som ikke nødvendigvis behøver følge dig. Du kan selvfølgelig kun se de opdateringer de vælger at dele med deres offentlige netværk from for kun visse kategorier som venner ex.

Hangouts

Hangouts er så at sige en ny måde at starte grupper på. Her kan man via disse hangouts samle en flok mennesker (maks. 10) og afholde en et videomøde. Hvorvidt dette vil komme i brug er jeg ikke helt sikker på, men det er ihvertfald en feature vi ikke har set på henholdsvis Twitter eller Facebook. Jeg kommer ihvertfald ikke til at bruge det men det faktum at de andre ikke har det, er vel en kvalitet i sig selv og faktisk anslås lige netop hangouts som et af Google+ store forcer. Så meget at Facebook har indgået samarbejde med Skype om lanceringen af lignende video chat til FB.

Så lidt drama er der, (hvilket der skal være) og derfor kunne denne service tolkes som en lille udfordring til Skype som for nyligt blev opkøbt af microsoft.

Sparks

Sparks er en ny måde at holde sig opdateret med indhold der interesserer en. Ved at angive nogle interessepunkter og emner kan Sparks holde sig opdateret med indhold du ønsker. Ved eksempelvis at angive madlavning som interesse vil Sparks opdatere nyheder, videoer, blogs osv. med madlavning. Sparks søger for dig og du behøver ikke selv åbne google search engine og søge. På mange måder minder det RSS feeds eller Twitter lists.

Hvad der dog gør det rigtig interessant er deres +1 tilkendegivelses system. Har kan dit netværk trykke på +1 for at tilkendegive et produkt, brand, side eller hvad det nu kunne være. Lidt ligesom “like” funktionen på Facebook. +1 har dog en kæmpe fordel i forhold til “like” knappen på Facebook, nemlig at +1 tilkendegivelsen ikke på samme måde som “like” kun er tilknyttet FB universet. +1 tilkendegivelsen er nemlig integreret med den søgning vi næsten alle bruger dagligt via Google search engine, nærmere betegnet 90%.

det betyder at hvis du eksempelvis ønsker at finde et hotel i Prag, kan du se hvem fra dit netværk der har +1’net forskellige hoteller. På denne måde kan Google+ erstatte diverse forbruger portale og prissammenligningssites for ikke at nævne den enorme markedsførings værdi dette kunne have for diverse virksomheder. Dette er måske lidt utopisk men det er svært at argumentere imod at “Like” knappen Lige pludselig bliver meget meget uinteressant.

Med 90% af alle searches og de mange millioner daglige brugere af Google er det svært at benægte potentialet for Sparks netværket. Jeg syntes ihvertfald det lyder spændende.

Hype eller virkelighed?

Sociale delingsnetværk skaber for det meste mere hype end hvad der egentlig er berettiget. Mange ønsker et nyt spændende socialt medie. After all, Facebook kan ikke leve for evigt og det dalende antal status opdateringer og manglende interesse i reklameannoncer i bla. Danmark skaber da også røre i andedammen og folk mister interessen. Facebook har dog stadig over 2,5 millioner danske brugere og forudsætningen for et socialt medie skal fungere er tilstrømningen af brugere. Uden brugere, intet socialt medie.

Spørgsmålet er så i sidste ende om Google+ bringer nok til bordet for at lokke især Twitter og Facebook brugere til at hoppe med på vognen, eller om de hellere vil blive hvor de allerede har oprettet et netværk og profil? Og er det her den rigtige tilgang? jeg mener….. er vi ude i endnu en “black box fallacy” hvor konvergens betyder et andet medies eller leveringsteknologis død?

Fjernsynet slog som bekendt ikke radioen ihjel, så hvorfor er det nødvendigt for Google + at bekæmpe Facebook og Twitter for at få succes? Måske er det ikke.

Pt. er den person med flest followers på Google + “Mark Zuckerberg (Facebook stifteren), hvilket må siges i sig selv at være lidt af et paradoks der giver anledning til kløen i skægget.

Reklamer

About Jesper

Hej alle, mit navn er Jesper og siden næsten alt der har med medier og kommunikation at gøre interesserer mig, har jeg besluttet at lave denne lille blog. Enjoy!

Diskussion

One thought on “Google+

  1. Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.

    Posted by Mr WordPress | juli 5, 2011, 12:25

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Klik for at abonnere på denne blog og modtag en e-mail når der er nye blogindlæg.

Slut dig til de 2, der følger denne blog

forfattere

Blog Stats

  • 521 hits
Reklamer
%d bloggers like this: