//
you're reading...
Uncategorized

Facebook valg 2011… brok!

 

Så er valgkampen 2011 overstået og man kan atter slappe af og følge lige så lidt med i politik som man gør resten af tiden. Men denne valgkamp har på en eller anden måde været anderledes og især på Facebook har bølgerne gået højt. Det har dog egentlig ikke været på den fede måde, men derimod på en lidt fordummende og højlydt Adam Sandler måde…. Og ja det her bliver nok lidt af et ”rant”.

Jeg ved, for at være helt ærlig, ikke helt hvor jeg skal starte med at beskrive hvor irriteret jeg har været over den politisk jargon på Facebook og hvor mange gange min finger har hvilet over ”skjul alle af …..” knappen.

Selvfølgelig skal det da siges at langt de fleste har taget en lidt mere tilbagelænet position i hele valgdebatten, men stadig har en god portion valgt, stik modsat, at gå ”all in” på propagandaen og valghysteriet og har i vildskab forsøgt at sprede panikken over de mange uhyre alvorlige konsekvenser et forkert kryds på valgsedlen ville fremkalde. For selvfølgelig ikke at tale om de forfærdelige løgne de gemene politikere spreder for at føre os bag lyset.

Et af temaerne for de mange opstillede politikere har været enden på blokpolitikken mens stemningen i tv og på Facebook  paradoksalt nok har været præget af en meget streng opdeling af blokpolitikken.

Tv2 skruede fuldstændig op for charmen da de inviterede til debat i Silkeborghallerne med cheerleaders og en henholdsvis rød og blå sektion for publikum fordi tænk engang hvis de to sider kom i kontakt med hinanden…. Carnage.

Jovist fik de da lidt skældud af seerne og diverse andre medier men i sidste ende passede det måske de kære Facebook vælgere ganske fint for i løbet af de sidste par uger har min startside da i højeste grad været præget af slagord som ”Kom så de RØ’E! Eller FU** U  HELLE!!

Cheerleader aspektet er om ikke andet dækket godt ind… TJEK! Og i stedet er den mere velovervejede politik erstattet med fængende kampråb og klart optrukne linjer i sandet. Hvis du er blå er du imod de røde. Suk…. Måske er det bare mig der er en sortseer men det virker virkelig ikke særlig konstruktivt og det er sgu lidt paradoksalt at den blokpolitik de fleste politikere gerne ser forsvinde, er så vigtig for Facebook vælgerne.

Foruden den ultra-firkantede tilgang til valget, har flere også, måske som et ekstra krydderi, valgt at benytte sig af den altid forfriskende dommedags-retorik som jo er kendt for altid at give et nuanceret syn på en sag. Det har i hvert fald virket fint for mange prominente historiske karakterer.

”Danmark går falit!!” og ”De liberale elitister hader de fattige!”…. …. Mon dog, mon dog…

I hele denne herlige pærevending af paniske nyudklækkede økonomi-eksperter og hellige beskyttere af menneskeheden, savner jeg ærlig talt en smule mere substans og lidt mindre hooliganisme. Det er som om det er gået i glemmebogen at disse mennesker på daglig basis kommer til at samarbejde og mødes på midten for at finde den rette løsning. Måske er det fordi livet er nemmere når man leger de gode mod de onde, hvem ved.

Og nej, rød blok samarbejder ikke kun med rød blok og vice versa i en lille tætbesejlet boble, selvom det selvfølgelig ville gøre det meget lettere.

Så fat mod og tør øjnene DK…. Det skal nok gå alt sammen.

Her til sidst skal der selvfølgelig gives props til inspirationen, nemlig: Anker Jørgensen. TAK.

Reklamer

About Jesper

Hej alle, mit navn er Jesper og siden næsten alt der har med medier og kommunikation at gøre interesserer mig, har jeg besluttet at lave denne lille blog. Enjoy!

Diskussion

Endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Klik for at abonnere på denne blog og modtag en e-mail når der er nye blogindlæg.

Slut dig til de 2, der følger denne blog

forfattere

Blog Stats

  • 521 hits
Reklamer
%d bloggers like this: